Politie Nickerie en Guyana boeken gezamenlijke successen
20 Feb 2013, 04:00
foto


De politie van Nickerie en Guyana hebben door samen te werken enkele Guyanese bendeleden kunnen aanhouden. Zij worden ervan verdacht brute berovingen te hebben gepleegd de vorige week op de Corantijnrivier. Ook zijn mensen die vermist worden in kaart gebracht. Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt dat zijn manschappen naar het buurland zijn geweest. De criminelen zijn gefotografeerd en eentje is positief herkend.

De criminelen hadden vissers in de Corantijnrivier met een gestolen Guyanese boot overvallen. De mannen waren gewapend met een jachtgeweer en houwers. De slachtoffers werden eerst gevaren naar de monding en later teruggebracht in de omgeving van Southdrain. Daar werden zijn gedwongen om over boord te springen. De mannen hebben de oever bereikt en de politie verteld wat hun is overkomen.

Benschop zegt dat de politie nu heel sterk is op het water. Ook de Guyanezen werken intensief samen om de criminaliteit in te dammen. De mannen die ook drugs smokkelen, hebben intussen alternatieve routes gevonden om de politie slim af te kunnen zijn. "Wij hebben de informatie doorgegeven aan onze inlichtingendiensten die de zaak verder uitwerken", deelt de politie topman van Nickerie mee. Hij zegt dat steeds meer resultaten worden geboekt om de criminelen een halt toe te roepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May