Delegatie UNLIREC assisteert Suriname bij beheer van wapens
19 Feb 2013, 22:00
foto
Luitenant Akoy van het ministerie van Defensie, Remi Venzina (Technical Advisor van de UNLIREC ), minister Edward Belfort van Justitie en Politie en Juliet Solomon (senior Programme Officer van de UNLIREC) (Foto: J en P)


Lidstaten van de Regional Centre for Peace, Disarmament and Development in Latijns Amerika en het Caribisch gebied (UNLIREC), krijgen assistentie bij het uitvoeren van een actieprogramma in de strijd tegen de illegale handel in handvuurwapens en lichte wapens. Een delegatie van de organisatie is nu in Suriname, om aan de hand van een nationale inventarisatie meer inzicht te krijgen op het gebied van beheer en vernietiging van wapens, munitie en explosieven.
De delegatie heeft maandag een werkbespreking gehad met minister Edward Belfort van Justitie en Politie (J en P). Er zijn ontmoetingen gepland met onder andere het Korps Politie Suriname, Delinquentenzorg en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. Woensdag is er op het ministerie van Defensie voor deskundigen van verschillende instanties een presentatie over de UN programme on small arms and light weapons.

Beheer van wapenvoorraden
Er zal begonnen worden met de uitvoering van de tweede fase van de Firearms Stockpile Management and Destruction Assistentance Package for Caribean States. Suriname behoort tot de groep van vijf landen die in deze fase in aanmerking komt voor de UNLIREC Assistance Package. De assistentie richt zich voornamelijk op veilig en verantwoord beheer van wapenvoorraden in combinatie met vernietiging van geconfisqueerde, overtollige of verouderde wapens.

De delegatie zal ook presentaties voor stakeholders verzorgen. Vrijdag zal de samenleving tijdens een persconferentie geïnformeerd worden over de bevindingen van dit werkbezoek, zegt de voorlichting van J en P.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May