VHP wil Steering Committee voor Vision 2030
19 Feb 2013, 20:00
foto
De voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de VHP, Stanley Raghoebarsing overhandigt Vision 2030 aan voorzitter Chandrikapersad Santokhi. (Foto: VHP)


President Desi Bouterse moet een Steering Committee instellen om een lange termijn plan voor 2030 voor te bereiden. Verder moet de voorzitter van de Nationale assemblee conclusies uit de Vision 2030 Conferentie in de DNA bespreken en ondersteunen. Dit zijn twee belangrijke aanbevelingen die in het verslag van de Vision 2030 Conferentie staan.

Het verslag is maandag door de commissie die belast was met voorbereiding en uitvoering van de conferentie, in de Olifant aangeboden aan voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP.

Gezamenlijk werken aan toekomst
Aan de 2030 vision-conferentie op 19 januari hebben 325 personen meegedaan. Volgens Santokhi is gebleken dat er grote bereidheid is om gezamenlijk te werken en Suriname in de komende 20 jaren tot een van de meest ontwikkelde en gelukkige landen te maken. “Ik zal het verslag zo spoedig mogelijk doen toekomen aan president Bouterse, de DNA-voorzitter en aan de totale gemeenschap”, gaf hij aan.

Een andere aanbeveling uit het verslag is, dat de samenleving op de hoogte wordt gebracht van de inhoud ervan. Stanley Raghoebarsing, voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau van de VHP, had eerder al meegedeeld dat uitvoering van Vision 2030 een aangelegenheid is van alle politieke partijen, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, religieuze organisaties, de jongeren en andere belanghebbenden uit de gemeenschap. “Wij moeten doelen halen om armoede te bestrijden in ons land. Het doel van Vision 2030 is natievorming en stuurkracht”, stelde Raghoebarsing.

Alle deelnemers van de bijeenkomst zullen het rapport elektronisch toegezonden krijgen. “Ook de gemeenschap kan het verslag op de website van de VHP lezen”, zegt de mediacommissie van de VHP in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May