Vicepresident zal geschil BPAS beslechten
19 Feb 2013, 18:00
foto


Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft het tot zijn taak gemaakt om een oplossing te bewerkstellingen in het geschil tussen minister Edward Belfort van Justitie en Politie en de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) onder leiding van Gustaaf Gallant.

“De vp heeft toegezegd dat hij het probleem gaat oplossen en wij wachten op een uitnodiging,” zegt Errol Snijders, voorzitter van de AVVS ‘De Moederbond’, de vakcentrale waar de BPAS is aangesloten. Hij heeft het probleem zaterdag voorgelegd aan de vp en president Desi Bouterse.

“Wij willen rust in de vakbeweging,” stelt Snijders tegenover Starnieuws. “Wij willen de garantie dat vakbondsrechten niet worden vertrapt, zoals dat nu het geval is.” Hij vindt dat de minister Belfort op een subtiele manier een wig probeert te drijven binnen de organisatie. “En dat ontgaat de leden niet, die gaan zich dan roeren.”

Plooien gladstrijken
In elk geval heeft de vp beloofd dat hij “op dat ding gaat werken om de plooien glad te strijken.” Snijders zegt dat hij deze week wacht op uitsluitsel. Hoort hij niets dan zal hij verdere stappen ondernemen.

Intussen heeft het bondsbestuur onder leiding van Gallant gisteren vergaderd en is hij geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Minister Belfort heeft Gallant buiten functie gesteld, omdat hij zich gekrenkt voelde door uitspraken die de vakbondsleider naar hem toe deed. Twee bondsbesturen binnen het Korps Penitentiaire Ambtenaren betwisten de rechtmatigheid van hun bestaan. Het bestuur-Gallant zou op een ledenvergadering in Nickerie zijn afgezet en zou een interim-bestuur onder leiding van Lucille Noora zich de rechtmatige vertegenwoordiging van de korpsleden noemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May