Waki Basu 1 ook behoorlijk getroffen door rukwinden
18 Feb 2013, 21:50
foto
Districtscommissaris Yvonne Pinas bezig met zoeken van hulp. Zij probeert de geschrokken vrouw te kalmeren.


Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van Brokopondo is geschrokken over de situatie die zij aangetroffen heeft in de dorpen Waki Basu 1 en Kadjoe te Brownsweg. "De daken van veel woningen zijn weggerukt. Ook huizen in aanbouw zijn beschadigd, tot aan de fundering. De mensen zijn enorm geschrokken door de rukwinden. "Het was een draaikolk. Een man die live meegemaakt heeft, moest zich vasthouden aan een boom om niet meegesleurd te worden door de wind", zegt de dc aan Starnieuws.

Ook de elektriciteit was uitgevallen in Waki Basu omdat takken van bomen op het elektriciteitsnet waren beland. De dorpelingen hebben deze verwijderd. Intussen is er weer stroom. "De mensen die getroffen zijn, worden opgevangen door andere bewoners. De dc probeert een oude vrouw gerust te stellen die alles heeft meegemaakt. De vrouw vertelt bevend over de wind die zo te keer ging. "Ook de kinderen zijn enorm geschrokken. Zij lopen achter mij aan om de situatie te bekijken. Gelukkig is niemand gewond geraakt", zegt Pinas.

Overste Jerry Slijngaard, van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt aan Starnieuws dat de politie van Brokopondo intussen ter plekke is. Ook manschappen van NCCR zijn onderweg naar Brokopondo. Slijngaard merkt op dat de situatie in de gaten werd gehouden omdat Suriname te maken heeft met een storing. Deze scheen matig te zijn, tot er nu sprake is van rukwinden. In elk geval wordt er hulp geboden aan de getroffen bewoners, stelt Slijngaard gerust. Er is intussen ook contact met de dignitarissen ter plaatse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May