Protestactie tegen ontruiming en gronduitgifte
18 Feb 2013, 20:00
foto
Protesterenden voor het gebouw van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Bewoners van verschillende woongebieden hebben de aandacht van De Nationale Assemblee en president Desi Bouterse gevraagd over hun woningnood. Zij hebben een petitie ingediend over de situatie en vragen een oplossing.

Dinie Grootfaam, lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), is benaderd door de bewoners. Gewapend met leuzen toog de groep naar het parlementsgebouw en het kabinet van de president. Mensen die bouwsels hadden opgezet op terreinen van derden aan de Goede Verwachting en personen uit andere gebieden vragen om in aanmerking te komen voor een stuk terrein. De vorige week zijn de bouwsels met de grond gelijk gemaakt. Ook woordvoerder van de bewoners Sergio Lonswijk maakte deel uit van de groep protesterenden.

Corruptie aanpakken
Parlementariër Carl Breeveld (DOE) die samen met collega Ronny Asabina (BEP) de delegatie ontving, zei dat klachten uiteenlopend waren. De mensen hadden het over corruptie met grond, landroof en andere malafide praktijken. Breeveld zegt dat het aangekaarte probleem eigenlijk aan de president gericht is, maar dat de assemblee ervan op de hoogte is gesteld. Beide parlementariërs geven aan dat er druk uitgeoefend moet worden op de regering, want corruptie gaat nog steeds rustig door alsof er niets aan de hand is. Breeveld waarschuwt: “Regering let op je tellen want de bevolking komt nu op straat. De anti-corruptie wet wilt u niet invoeren, dit is waar het begint”. De petitie is in ontvangst genomen door vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch.

Dinie Grootfaam is na overleg met de parlementariërs, met de delegatie naar het kabinet van de president getogen. Zij zegt de regering een aantal keren via de media opgeroepen te hebben om een oplossing voor het probleem over grond en corruptie te zoeken. Ze kreeg de mededeling dat de president al bezig met het onderzoek is. “President als u niets hieraan doet, bent u er zelf debet aan. Wij gaan door met de strijd”, stelde Grootfaam.

Vanessa Sacco
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May