Assembleecommissie heeft 'gouden plaatje' nog niet rond
19 Feb 2013, 04:00
foto


De assembleecommissie die de gouddeals voorbereidt voor de openbare behandeling, heeft het 'gouden plaatje' nog niet rond. Maandag heeft het vervolggesprek met minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en de onderhandelingsteams plaatsgevonden. Niet alle documenten zijn overhandigd aan de commissie. Zo is de haalbaarheidsstudie is ook nog niet gepresenteerd, waardoor er geen goed beeld is over de te sluiten deals.

Starnieuws verneemt dat de commissie donderdag nog een onderhoud zal hebben met de Surinaamse Juristen Vereniging en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Er is met een brede maatschappelijke groep, juristen en andere deskundigen gesproken over de gouddeals. De commissie beschikt over een boekwerk aan kanttekeningen en adviezen.

Deze week worden de hearings afgerond door de commissie. Van de zijde van de regering worden ook nog documenten tegemoet gezien. De commissie zal vermoedelijk volgende week verslag uitbrengen in de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee. Hierna zal worden bepaald wanneer de deals en de wetten die hierbij horen in het openbaar zullen worden behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May