Verdachten aangehouden
18 Feb 2013, 15:15
foto


De politie van ressort Centrum heeft zaterdagmorgen twee verdachten aangehouden. In het eerste geval gaat het om de 28-jarige verdachte L.M. Hij werd op heterdaad betrapt tijdens het opkopen van gouden sieraden aan de Waterkant. Op hem werden een vingerring van geel metaal, een fijnweger, kleine flesjes met zuur en een zwart stuk steen waarmee het metaal wordt gecontroleerd, aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verkoper in deze zaak werd na verhoor heengezonden.

In het ander geval gaat het om de 40-jarige oplichter V.D. Deze man had het gemunt op merendeels bejaarde echtparen. Hij hield zijn slachtoffers voor familie van hen te zijn. Wanneer hij het vertrouwen van de mensen had gewonnen, gaf hij aan geen geld bij zich te hebben en vroeg om wat geld ter leen. Dit bedrag, dat varieerde tussen SRD 400 en Euro 100, zou hij op een ander tijdstip terug betalen. Toen de terugbetalingen uitbleven, deden verschillende bejaarden aangifte bij de politie.

V.D. werd zaterdagmorgen in de kraag gevat toen hij in de binnenstad probeerde een Nederlands echtpaar op te lichten. Een alerte burger die dit zag, schakelde de politie in. Hangende het onderzoek is hij opgesloten. Tegen deze man zijn er reeds acht aangiften gedaan. De politie voorlichting geeft aan dat bij de politie het vermoeden bestaat dat V.D. meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden worden opgeroepen alsnog aangifte te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May