Gemeenschapsontwikkeling moet duurzaam zijn
18 Feb 2013, 23:00
foto
Buurtorganisaties zijn 46 kaderleden rijker. Na vier trainingen mochten zij hun certificaat in ontvangst nemen. (Foto: Min. S & J)


Gemeenschapsontwikkeling staat niet los van de principes die gelden in het concept van duurzame ontwikkeling. Met deze visie voor ogen heeft het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken vier weekend trainingen georganiseerd voor de besturen van buurtorganisaties.

De bijeenkomsten zijn gehouden in het Stardust hotel in de periode 30 november tot en met 3 februari 2013. Het ministerie wil met de bijscholingen buurtkaders versterken en verbeteren en ook nieuwe buurtkaders klaarstomen voor bestuurstaken om buurtontwikkeling te bevorderen.

De buurtorganisaties uit de districten Paramaribo, Commewijne, Nickerie, Para en Wanica hebben tijdens de sessies geleerd over teambuilding en teamwerk, gemeenschapsontwikkeling en organiseren en management. 46 bestuursleden van verschillende buurtorganisatie hebben zaterdag hun certificaat in ontvangst genomen in hotel Krasnapolsky.

Het ministerie wil samen met de buurtorganisaties werken aan de totale ontwikkeling van buurten. Het onderdirectoraat Jeugdcentra zal de buurtorganisaties begeleiden, ten einde hun omgeving tot ontwikkeling te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May