Journalisten BBC staken om ontslagen
18 Feb 2013, 11:00
foto


Veel BBC-journalisten zijn middernacht in staking gegaan voor 24 uur in een geschil over gedwongen ontslagen. De Nationale Unie van Journalisten (NUJ) zei dat hij de staking had uitgeroepen nadat er geen overeenkomst met het managementteam was bereikt.

De onenigheid gaat over de herschikking van 30 medewerkers die tegen gedwongen ontslagen aankijken. Het vlaggenschip programma ‘Today’ op BBC Radio 4 is van het schema gehaald en vervangen door herhalingen en korte samenvattingen van het nieuws gedurende het hele uur.

Op de televisie is ‘BBC Breakfast’ uitgezonden vanuit Londen door een enkele presentator, in plaats van de reguliere Salford gastheren. Voor verschillende programma’s zijn er herhalingen ingelast en zijn vervangende presentatoren te zien.

2.000 banen in vijf jaar
Het bedrijf snijdt in de komende vijf jaar ongeveer 2.000 banen als onderdeel van zijn Delivering Quality First programma.De meeste van de 2.000 ontslagen zullen door een natuurlijk verloop en bevriezingen van werving en selectie plaatsvinden.

Maar de NUJ zegt de dat 30 gedwongen ontslagen worden betwist. Deze 30 ontslagen gelden voor de diensten BBC Schotland, 5Live, Asian Network en de World Service.

Algemeen secretaris van de NUJ, Michelle Stanistreet zei dat de BBC-leden van de unie actie ondernemen om banen en de kwaliteit van de journalistiek te verdedigen bij het bedrijf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May