Hugo Chávez terug in Venezuela
18 Feb 2013, 09:05
foto
De Venezolaanse president Hugo Chávez met zijn dochters Rosa Virginia en Maria Gabriela vorige week in een Cubaanse ziekenhuis. (Foto: AP)


De Venezolaanse president Hugo Chávez is vanmorgen vroeg teruggekeerd naar huis. Hij komt in Caracas na meer dan twee maanden waarin hij medische behandelingen in Cuba voor kanker heeft ondergaan.

Bij zijn thuiskomst twitterde het staatshoofd er op los. “We zullen de behandeling hier voortzetten. We zijn weer aangekomen in onze Venezolaanse thuisland. Dank u, mijn God!.” Het waren de eerste berichten van Chávez sinds 1 november.
In een ander bericht schrijft hij: “Ik klamp me vast aan Christus en heb vertrouwen in mijn artsen en verpleegkundigen. Altijd voorwaarts naar de overwinning! We zullen leven en we zullen overwinnen!”

Vicepresident Nicolás Maduro zei op de televisie dat Chávez was aangekomen en was gebracht naar het Carlos Arvelo Militair Hospitaal in Caracas, waar hij zal verblijven voor behandeling. De terugkeer van Chávez komt drie dagen nadat een foto van hem en zijn twee dochters was gepubliceerd. Het Venezolaanse staatshoofd bedankte Fidel en Raúl Castro, die toezicht hebben gehouden op zijn behandeling en dankte zijn volk “voor zoveel liefde.”

De 58-jarige Chávez heeft sinds hij op 10 december naar Cuba vertrok, niet meer in het openbaar gesproken. Hij heeft op 11 december zijn vierde kanker-operatie ondergaan in Havana. De regering in Venezuela zegt dat hij nu ademt door een buis in zijn luchtpijp, die hem het spreken bemoeilijkt. Chávez heeft ook andere niet gespecificeerde behandeligen ondergaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May