Brunswijk: Goede basis gelegd voor verdere samenwerking
18 Feb 2013, 00:00
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP in Flamboyant Park zondagavond. (Beeld: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP), had een duidelijke boodschap bij de viering van de 23ste verjaardag, zondag. "Er is een goede basis gelegd voor de samenwerking en wij gaan door met de huidige partners". De ABOP-voorzitter roept de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) op om terug te keren naar A Combinatie.

De 23ste verjaardag werd groots gevierd in Flamboyant Park. Ondanks de regen was het behoorlijk druk. Partijgenoten zijn met bussen vervoerd naar Paramaribo. Na de toespraken waren er optredens van diverse muziekformaties. Ook de coalitiepartners hebben een felicitatieboodschap uitgesproken. Vicepresident Robert Ameerali was eveneens aanwezig en feliciteerde de partij met de bereikte resultaten.

Stempel gedrukt
Brunswijk merkte op dat de ABOP haar stempel heeft gedrukt op het land. De partij is nu de tweede termijn in de regering. "Wij hebben regeerverantwoordelijkheid en zijn niet weg te denken uit Suriname. Wij hebben veel hoogtepunten bereikt en de dieptepunten hebben wij achter ons gelaten. Het hoogste punt zullen wij bereiken in 2015", zei de coalitieleider.

Met tal van voorbeelden illustreerde Brunswijk dat de evaluatie over de samenwerking positief is. Hij noemde onder andere de verhoging van kinderbijslag, algemene oudedagsvoorziening, aanpak van infrastructuur, verlaging van vliegtarieven, bouw van woningen en nog vele plannen die er zijn. Brunswijk zei dat de regering denkt aan de kansarmen. In het hele land wordt hier aandacht aan besteed.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May