NPS in de startblokken voor race naar 2015
17 Feb 2013, 00:00
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) treedt vanaf nu volop naar buiten. De race naar de verkiezing in 2015 is begonnen. Het startsein is gegeven tijdens de 'Opo Yari' bijeenkomst, gehouden door de afdeling Paramaribo. Partijvoorzitter Gregory Rusland en de voorzitter van de afdeling Paramaribo John van Coblijn, riepen op om naar de toekomst te kijken. Zij benadrukten dat de NPS niet weg te slaan is uit het veld, ook al is de partij in de oppositie.

Rusland en Van Coblijn merkten op dat deze regering voortbouwt op wat het kabinet-Venetiaan heeft achtergelaten. Zij beweerden dat er een populistisch beleid gevoerd wordt. Ondervoorzitter van de NPS Ruth Wijdenbosch bracht in herinnering dat een anti-corruptiewet ingediend was door de vorige regering. Deze is teruggenomen, maar president Desi Bouterse beloofde dat uiterlijk het eerste kwartaal de wet ingediend zou worden in De Nationale Assemblee. Zij merkte op dat straks alles al gestolen is. Wijdenbosch benadrukte dat de concessies van Bruynzeel die gegeven is aan onderminister Mahender Gopi teruggegeven moet worden. Hij heeft bedankt nadat het NPS-assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi deze zaak aan de orde stelde in het parlement.

Blik op toekomst
Rusland pleitte voor het professionaliseren van het onderwijs, waarbij het onderwijssysteem aangepast moet worden. Jongeren moeten klaargestoomd worden waardoor ze kunnen werken na de opleiding. Het onderwijs moet resultaat gericht zijn. Hij haalde aan dat de universiteit de gelegenheid moet krijgen om op autonome basis zich te ontwikkelen. "Wetenschap is onafhankelijk. Je kan geen politiek ermee bedrijven", zei Rusland, doelende op dat het dagelijks bestuur van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen naar huis is gestuurd.

Van Coblijn zei dat de toekomstige politiek van de afdeling Paramaribo vooral gericht zal zijn op jongeren en de sociaal zwakkeren zullen bijzondere aandacht krijgen. "Geen enkele samenleving kan het doen zonder een steeds groter wordende middenklasse en de innovatieve en dynamische klasse van nationale ondernemers", stelde de voorzitter van afdeling Paramaribo. De politicus merkte op dat mensen niet uitkomen met hun geld. Te veel mensen werken volgens hem voor hun straf, want hun inkomen lijkt op 'zakcenten'. "Maar we zullen ook moeten vechten tegen de multinationals die nu de indruk dreigen te krijgen dat Suriname voor een appel en een ei te koop is", zei Van Coblijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May