Mo A-Nederlands Nickerie levert direct 23 geslaagden op
16 Feb 2013, 18:30
foto
De geslaagden van de mo A-Nederlands worden gefeliciteerd.


“Het is gelukt. We dachten eerst dat het heel gemakkelijk zou zijn, want we spreken toch allemaal Nederlands, maar zo was het niet. We leerden hoe belangrijk het is om onze gedachten goed te formuleren, maar vooral ook om alles wat we leerden met een kritische blik te beschouwen.”

Saskia Angoelal is één van de studenten die direct is geslaagd. Van de 38 mo A-Nederlands studenten zijn 23 direct geslaagd, terwijl de rest later dit jaar zal afstuderen. De diploma-uitreiking was gisteravond in het CCN-gebouw in het district Nickerie. Het is de eerste keer dat de uitreiking van diploma’s van een mo akte-opleiding in het rijstdistrict heeft plaatsgehad.

De bestgeslaagden Wanita Ramnath en Rosanna Ramadhin hebben evenveel punten gehaald. Ze hebben elk het boek ‘Sarnami Hindostani 1920- 1960’ en een ticket naar Curaçao gehad. Het boek hebben ze gehad van het Instituut voor de Opleiding van Leraren, terwijl de tickets zijn gesponsord.

Voorbeeld volgen
“Een spetterende avond,” omschreef opleidingscoördinator Hilde Neus het geheel. Ze vindt de inzet van de studenten geweldig. “Mijn taak is nog niet volbracht, want vijftien anderen moeten nog afstuderen.” Ze heeft een aantal namen gehad van studenten die verder willen met de mo B-Nederlands opleiding.

Lila Gobardhan, de eerste opleidingscoördinator van deze groep, vond vanaf het begin dat de uitreiking in Nickerie moest plaatsvinden. “ En dat is ook bereikt. Het gaat om Nickeriaanse studenten en moest de uitreiking dus ook in het district plaatsvinden.” Ook IOL-directeur Linda Rozenblad was te spreken over de inzet van deze groep. Ze vindt dat de studenten in Paramaribo dit voorbeeld moeten volgen.

Shaief Jainullah, die ook geslaagd is, zegt dat ze vooral denkers moesten worden en geen navolgers. “We moesten verbanden kunnen leggen en vooral niet reproduceren. Alleen dan zou deze opleiding een meerwaarde hebben.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May