Boeren krijgen volgende week incentives uitbetaald
15 Feb 2013, 06:00
foto
Onderdirecteur Landbouw Suresh Algoe


De incentives van de boeren worden volgende week betaald. De kruiscontrole is gisteren gedaan. De nummers van de bankrekeningen zijn ook al binnen. De stukken zullen uiterlijk vandaag naar Financiën worden gestuurd om uitbetaald te worden.

Dit zegt onderdirecteur Landbouw, Suresh Algoe aan Starnieuws. De boeren moesten lang wachten op de incentives omdat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij moest controleren als het opgegeven aantal afgeoogste padie klopte met de hoeveelheid die de boeren hebben verkocht aan de pelmolenaar. Een ander heikelpunt was, zegt Algoe, dat zo’n acht boeren geen rekeningnummer hadden opgegeven.

Per afgeoogste baal zullen de boeren SRD 2,13 ontvangen. De onderdirecteur deelt mee dat de berekeningen zijn gemaakt door Adron. Per hectare kan de boer minimaal 61 balen oogsten. Als de rijstverbouwer meer balen padie per hectare heeft afgeoogst, heeft hij alleen maar voordelen. “Er zijn boeren die 90 balen per hectare halen, zij zullen dus meer ontvangen. Het zal een stimulans zijn voor de boeren,” zegt Algoe.

Aan de boeren was SRD 130 per hectare toegezegd. Dit bedrag gedeeld door 61 balen levert een eenheidsprijs van SRD 2,13 per baal. Er is heel wat te doen geweest over de uitbetaling van deze toegezegde incentives. De gelden zijn maanden geleden toegezegd aan de boeren, maar door allerlei ‘problemen’ kwam het er maar niet van. Algoe stelt dat de incentives uiterlijk volgende week worden uitbetaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May