Suriname en Costa Rica verstevigen bilaterale relatie
14 Feb 2013, 22:00
foto
Ambassadeur van Suriname in de Verenigde Staten Subhas Mungra, met de president van Costa Rica, Laura Chinchilla Miranda.


Subhas Mungra, ambassadeur van Suriname in de Verenigde Staten, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan de president van de Republiek Costa Rica, Laura Chinchilla Miranda. Beide landen hebben het belang van verdere versteviging en intensivering van de onderlinge betrekkingen benadrukt.

Chinchilla is enthousiast over de nieuwe integratie initiatieven van Suriname in de Latijns-Amerikaanse regio en staat positief tegenover het voorstel om een Honorair Consul voor Suriname in Costa Rica te benoemen. Om het personenverkeer tussen beide landen te bevorderen is opnieuw vastgesteld dat Surinamers visumvrij Costa Rica mogen bezoeken voor een periode van 30 dagen.

Gemengde Commissie
Mungra heeft ook gesproken met viceminister van Buitenlandse Zaken, Carlos Roverssi. Zowel bij de besprekingen met de president als met Roverssi is positief gereageerd op de Surinaamse voorstellen ter verdieping van de samenwerking op het gebied van toerisme, landbouw, medicinale industrie en onderwijs, zegt de voorlichting van Buitenlandse zaken (Buza).

In 1999 hebben ministers van buitenlandse Zaken uit Suriname en Costa Rica al een letter of Intent getekend over versteviging van de onderlinge betrekkingen. Mungra zegt dat Suriname een grote voorstander is van versterking van de bilaterale relaties met landen uit de regio. Er is afgesproken dat er een Gemengde Commissie ingesteld zal worden die de taak zal krijgen om invulling te geven aan de samenwerking op vast te stellen gebieden. Deze commissie zal werken binnen het kader van een door partijen te tekenen paraplu Samenwerkingsovereenkomst.

De ceremonie is afgesloten met een opvoering van het Surinaams volkslied door de Militaire Kapel van Costa Rica. Mungra werd tijdens zijn missie in Costa Rica bijgestaan door de eerste ambassade secretaris, Jenny Maikoe, zegt de voorlichting van Buza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May