Politiecommandant: Je koopt geen terrein op straat
14 Feb 2013, 15:00
foto
Mensen die ontruimd zijn, tonen kwitanties en zeggen dat ze betaald hebben voor het terrein. (Foto: Raoul Lith)


Diverse mensen die ontruimd zijn van terreinen van derden aan de Goede Verwachting, zeggen dat ze SRD 3000 betaald hebben aan een man die zei dat het terrein van zijn grootouders was. Gewestelijk politiecommandant van Wanica, Robby Ramjiawan, zegt aan Starnieuws dat deze zaak onderzocht wordt. Vannacht heeft de politie assistentie verleend aan de eigenaren om hun terrein te ontruimen. Het gaat om meer dan vijftig bouwsels, die in een korte tijd waren opgezet.

Ramjiawan zegt dat de kwitanties niet eens voorzien zijn van een stempel. Het is niet duidelijk wie het geld ontvangen heeft. "De mensen kunnen niet eens aangeven om wie het gaat. Je koopt een stuk terrein toch niet op straat. Er is geen notaris aan te pas gekomen. We moeten nog natrekken of inderdaad geld is betaald. Iedereen kan een kwitantie uitschrijven", merkt de politiecommandant op.

Voldoende gewaarschuwd
"Ik ben twee weken persoonlijk geweest naar de Goede Verwachting en heb de mensen gezegd dat ze hun bouwsels moesten verwijderen", deelt Ramjiawan mee. De eigenaren van de percelen hadden aangifte gedaan bij politiepost Santo Dorp. Deze situatie is goed afgestemd met korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en de procureur-generaal. Het beleid van de overheid is om geen nieuwe gevallen van wilde occupatie te accepteren. De politietopper benadrukt dat de mensen niet wilden luisteren.

"Wij hebben de eigenaren in de gelegenheid gesteld om hun terrein te ontruimen. Zij hadden een vrees hiervoor en hebben assistentie gevraagd. De mensen hebben zwaar materieel gehuurd om de ontruiming te kunnen verrichten. De politie heeft ook assistentie verleend voor vervoer", legt Ramjiawan uit. Hij geeft aan dat de operatie 'Tigri Barba' eerst is uitgevoerd. Hierna waren de agenten beschikbaar voor deze actie die na middernacht is uitgevoerd. Meer dan honderd agenten waren hierbij betrokken. De groep die verzet wilde plegen, heeft hiervan afgezien toen de mensen merkten dat er veel politie aanwezig was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May