ILO helpt arbeidsmarkt informatiesysteem opzetten
14 Feb 2013, 18:00
foto
Reynold Simons tijdens zijn presentatie maandag over het project arbeidsmarkt informatiesysteem. (Foto: min. ATM)


Als alles goed zit, zal Suriname een arbeidsmarkt informatiesysteem krijgen. Reynold Simons van de Caribische afdeling van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) is voor dat doel in Suriname. Hij was zelf eens minister van Arbeid van het land.

Simons zal gesprekken voeren met stakeholders over het opzetten van dit informatiesysteem. Hij zal de stakeholders wijzen op de rol die zij te vervullen hebben. De consultaties met onder andere het Algemeen Bureau voor de Statistiek, de vakbeweging en het bedrijfsleven zijn noodzakelijk, zegt het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) in een persbericht. Zonder de betrokkenheid en committering van de nodige stakeholders is de opzet en het in standhouden van een arbeidsmarkt informatiesysteem onmogelijk.

De ILO-vertegenwoordiger heeft intussen een presentatie gehouden over het Caribbean Labour Market Information and Software project. Het gaat om een internet gebaseerd systeem voor de verspreiding van arbeidsmarktinformatie, waar een software pakket bijhoort om belangrijke administratieve procedures binnen het ministerie van ATM te automatiseren en de rapportage procedures te standaardiseren.

De pilotfase van dit project is in St. Vincent and the Grenadines uitgevoerd. Het gaat om een meerjaren project voor Caribische staten. Het programma vloeit voort uit de dringende behoefte van ILO-lidstaten aan alle kwalitatieve en kwantitatieve arbeidsmarkt gerelateerde data.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May