Bouw BvB's Klaaskreek en Brownsweg vertraagd begonnen
13 Feb 2013, 23:00
foto
Minister Soewarto Moestadja samen met dna-leden Diana Poki en Ronny Asabina bij de eerste steenlegging van de bouw van het nieuw BvB kantoor te Brownsweg.
(Foto: Biza)


Bureaucratische obstakels hebben de bouw van de nieuwe Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) te Klaaskreek en Brownsweg een maand opgehouden. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft woensdag het startsein gegeven voor de bouw.

De bewindsman zei, na hartelijk te zijn ontvangen, dat Klaaskreek én Brownsweg behoren tot het ‘El Dorado of het gouddistrict’. Hij benadrukte dat het onmogelijk zo kan zijn, dat juist deze districtsbewoners verstoken zijn van modernisering en ontwikkeling. Integendeel moeten zij direct profijt hebben van de opbrengsten van dit district. Moestadja merkte op dat niet alleen een modern hi-tech equipped kantoor belangrijk is, maar dat er kwalitatief getraind personeel nodig is voor een goede dienstverlening. Hij zal er alles aan doen om gelijktijdig met de bouw, het personeel te trainen naar de vereiste maatstaven voor de verschillende functies.

Roep bewoners beantwoord
CBB-directeur John Saharie zegt allang op de hoogte te zijn van de noden van dit district bij het doen van burgerzaken. Met deze eerste steenlegging voor de bouw van deze BvB’s wordt de roep van de bewoners van Brokopondo gehoord.
DNA- leden Ronny Asabina, Diana Pokie en Frederik Finisie zeiden dat het om een historisch moment gaat voor het district.

Met de trouwzaal, die elk van deze kantoren ook zullen krijgen, zijn de assembleeleden heel blij. De assembleeleden vroegen de bewindsman om echtparen van Brokopondo ook te huldigen. Hierbij moeten er ook gegevens worden bewaard van de traditionele huwelijken. Ze wezen er op dat in de multiculturele samenleving is dit huwelijk ook een belangrijke samenlevingsvorm.
Het ministerie meldt dat de BvB’s, inclusief trouwzaal, in augustus opgeleverd zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May