Belfort draait maatregel tegen Gallant niet terug
13 Feb 2013, 08:00
foto
Minister Michael Miskin van ATM


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft de aandacht van vicepresident Robert Ameerali in de raad van ministers gevraagd voor de internationale stappen die vakbondsleiders willen ondernemen in de kwestie-Gallant. Hij heeft ook met zijn collega Edward Belfort van Justitie en Politie hierover gesproken. Dit heeft echter niet toe geleid dat Belfort zijn maatregel heeft teruggedraaid.

Deze actie om Belfort en Ameerali te spreken ondernam Miskin vooruitlopend op het gesprek dinsdag met de vakbondsleiders Robby Berenstein van C-47 en Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond . Dit zegt de bewindsman aan Starnieuws. Hij had uit de media vernomen dat Berenstein en Snijders internationale organisaties willen verwittigen als Belfort de maatregelen tegen vakbondsleider Gustaaf Gallant niet terugdraait. Miskin merkt op dat hij niet degene is die deze kwestie moet oplossen, maar als de zaak bij de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) belandt, hij er wel mee te maken zal krijgen. Dan zal hij Suriname moet verdedigen op het wereldforum. Bovendien komt het conflict ook in de publicatie van de ILO te staan.

Niet teruggedraaid
"Tijdens het onderhoud heb ik de vakbondsleiders gevraagd om schriftelijk aan te geven wat hun bezwaren zijn. Dit krijg ik vandaag", zegt Miskin. Bij dit gesprek aangevraagd door de vakbondsleiders, waren ook aanwezig directeur Steven Relyveld en de onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken, Jimmy Belflor. Intussen heeft de bewindsman alle documenten die te maken hebben met de ILO conventie, aanbevelingen en de eigen wetgeving bijeen laten brengen. Deze zijn ook doorgestuurd naar Belfort.

Belfort heeft Gallant buiten functie laten stellen voor uitspraken die hij tegenover Starnieuws deed over betrokkenheid van de minister bij acties om hem af te zetten als voorzitter van de vakbond van de penitentiaire ambtenaren. De bewindsman vindt dat Gallant als penitentiaire ambtenaar in gezagsverhouding staat ten opzichte van het bevoegde gezag. Gallant en de vakbondsleiders beroepen zich op vakbondsrechten en vinden dat de minister niet op deze manier kan optreden. Indien de minister zich beledigd voelt, moet hij naar de rechter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May