SOGK krijgt zes nieuwe lokalen voor opvang pupillen
13 Feb 2013, 06:00
foto
Frank Cameron, directeur SOGK


Het centrum van de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) bestaat vrijdag 28 jaar. De vraag naar opvang is zo groot, waardoor het centrum niet iedereen tegemoet kan komen. Directeur Frank Cameron is verheugd dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hier verandering in zal brengen. Er worden zes lokalen bijgebouwd. Sociale Zaken en Volkshuisvesting levert ook een belangrijke bijdrage door de bouw van woonvoorzieningen.

De SOGK is in 1980 opgericht met als doel om een structurele opvang te bieden aan personen met een beperking. De stichting stelde een ambitieus plan op voor de bouw van het centrum aan de Bonistraat. De aanvraag van een terrein hiervoor werd eveneens toegewezen. In 1982 vond de eerste steenlegging plaats en op 15 februari 1985 werd het centrum in gebruik genomen.

Cameron stelt dat de SOGK in een dringende behoefte voorziet. Dit blijkt uit het feit dat er geen ruimte meer is voor het opvangen van pupillen. Dit is voor veel ouders en pupillen een grote teleurstelling. Hier komt er verandering in.
Ruim 60% van de werkzaamheden in het centrum wordt uitgevoerd door de pupillen. De gerenoveerde werkplaats zal worden ingericht waardoor de ambachtelijke vorming weer gestalte kan krijgen. Cameron zegt dat zonder de steun van de samenleving het niet mogelijk zou zijn om het centrum draaiende te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May