Westelijke Polders Nickerie blij met bouw muloschool
13 Feb 2013, 02:00
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh legt de eerste steen voor de bouw van de muloschool in de Westelijke Polders.


De leerlingen die doorstromen van de zeven basisscholen naar de muloschool kunnen per 1 oktober in hun eigen omgeving vervolgonderwijs genieten. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft dinsdag de eerste steen gelegd voor de bouw van de school. Leerlingen en hun ouders zijn heel blij met deze ontwikkeling. Zij zeggen lang uitgekeken te hebben naar dit moment.

Joeloemsingh zegt aan Starnieuws dat deze muloschool veel meer leerlingen zal krijgen dat die van de Henarpolder, die dit schooljaar is geopend. De school die nu gebouwd wordt, heeft meer aanbod aan scholieren. Aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling was het signaal reeds gegeven om een muloschool op te zetten maar het kwam maar niet van de grond. De buurtbewoners hebben tijdens diverse gelegenheden gevraagd om een muloschool. Ouders zijn blij dat hun kinderen dichtbij huis de school kunnen bezoeken, na het afronden van de zesde klas.

Tijdens de politieke campagne in 2010 had Rashied Doekhie beloofd dat bij een verkiezingsoverwinning de Mega Combinatie zou zorgen voor de bouw van de school. Nu is de daad bij het woord gevoegd, zegt de districtscommissaris. De school zal dertien lokalen tellen, een kantoor en een mediatheek. De bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door gedetineerden van de Strafinrichting Hazard onder supervisie van de technische diensten van de ministeries van Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May