Ook John Seedorf keurt handeling minister Belfort af
13 Feb 2013, 04:00
foto
Vakbondsleider John Seedorf


Evenals de vakcentrales C-47 en de Moederbond vindt ook de adviseur van de actiegroep van penitentiaire ambtenaren, vakbondsleider John Seedorf, dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie een grote fout heeft gemaakt. De bewindsman heeft de voorzitter van de bond van penitentiaire ambtenaren Gustaaf Gallant de vorige week buiten functie gesteld. Gallant moest zich verweren over uitspraken die hij gedaan had via Starnieuws. Gesteld werd in een schrijven van de leiding dat Gallant 24 uur per dag in een werkgevers-werknemers verhouding tot het bevoegde gezag staat.

Seedorf die niet aan de zijde van Gallant staat, maar de actiegroep ondersteunt, zegt “dat dit een brug te ver. Als de minister vindt dat Gallant iets verkeerds heeft gedaan, moet hij hem uitnodigen om de zaak te bespreken, maar je kan een vakbondsleider die bezig is met vakbondsactiviteiten niet uit zijn functie ontheffen”, stelt hij tegenover Starnieuws.
Seedorf zegt dat Belfort zich ervan bewust moet zijn dat vakbondsleiders sociale partners zijn en niet slechts een ondergeschikte. “Alleen op grond daarvan kan je niet zo een verregaande beslissing nemen, wat overigens ook niet rechtvaardig is”, vindt Seedorf. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat Belfort nu wel tot andere gedachten zal komen en het buiten functie stellen van Gallant snel ongedaan zal maken.

Nieuwe verkiezingen
Seedorf praat evenwel niet van een actiegroep bij de penitentiaire ambtenaren, maar van een interim-bestuur. Hij blijft er bij dat Gallant niet meer gedragen wordt en is afgezet door de leden nadat hij geen gehoor heeft gegeven aan hun oproep voor een algemene leden vergadering. Hij zegt het interim-bestuur te zullen blijven adviseren. Besloten is om binnenkort een bestuursverkiezing te houden waarbij een definitief bestuur zal worden gekozen. Seedorf zegt niet te kunnen bepalen of hij voorzitter van dat bestuur zal worden. Hij zegt niet veel belangstelling te hebben ervoor en vervult een adviserende rol. “Ik ben er al een hele tijd bij, geef leiding aan vijf andere bonden en me leeftijd gaat ook spelen”, merkt hij op.

Over de vele problemen van de penitentiaire ambtenaren waarvoor Gallant jarenlang strijd voert en een rechtszaak loopt tussen de bond en het ministerie van Justitie en politie, zegt Seedorf dat Gallant zaken verkeerd zijn aangepakt. Het interim-bestuur maakt zich naar zijn zeggen op om kennis te gaan maken met minister Belfort en om de rust weer te doen terugkeren binnen de bond. Daarna zal op een juiste manier gekeken worden naar hoe invulling gegeven moet worden aan de wensen van de penitentiaire ambtenaren. Gallant blijft erbij dat dat hij de voorzitter is. Het interim-bestuur wordt niet erkend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May