Vier jaar voor dood van 16-jarige Jonathan Leming
12 Feb 2013, 02:00
foto


A.B. kreeg vier jaar straf opgelegd, met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, voor de dood van de 16-jarige Jonathan Leming. Een jarenlange familievete liep op 15 september 2011 fataal af. Jonathan en zijn vriend R.C. zaten met elkaar te praten toen A.B. en J.A. langsliepen. Er ontstond een gevecht dat leidde tot de dood van Jonathan, terwijl R.C. werd mishandeld door J.A.

J.A. kreeg van rechter Daniëlle Karamatali twaalf maanden voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar. Volgens haar hebben de twee verdachten niet met elkaar samengespannen om Jonathan om het leven te brengen. Terwijl A.B. in een gevecht raakte met Jonathan, vochten J.A. en R.C. met elkaar. J.A. kreeg een straf van twaalf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De advocaat van A.B., Nacatia San A Young, vindt dat haar cliënt zich heeft verdedigd tijdens het gevecht met Jonathan. De rechter is echter een andere mening toegedaan. Bovendien heeft het obductierapport uitgewezen dat de steken die Jonathan toegebracht waren, krachtig en fataal waren. De verklaringen van de verdachten en de getuigen stonden lijnrecht tegenover elkaar. Jonathan Leming werd vermoedelijk met een schroevendraaier verwond door A.B. Hij stierf ter plekke.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May