Diamanten huwelijk echtpaar Jageswar-Bhageloe
12 Feb 2013, 04:00
foto
Het echtpaar Jageswar-Bhageloe met kinderen en kleinkinderen. Achter het diamanten echtpaar districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani. (Foto: BIC Saramacca)


Soenderpersad Jageswar en Chanderwatie Bhageloe delen al 60 jaren lief en leed met elkaar. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van het district Saramacca heeft dit echtpaar gehuldigd met het diamanten huwelijk. Recentelijke vierden tien echtparen in Saramacca hun gouden of diamanten huwelijk. Uit de gegevens blijkt dat uit deze gezinnen de vrouwen niet buitenshuis hebben gewerkt. Zij hadden de zorg over de kinderen, deden het huishouden en hielpen de echtgenoten in de tuin- of landbouw.

Soenderpersad Jageswar (78) heeft 25 jaren gewerkt voor houtzagerij Nationaal te Uitkijk. Verder is hij nog steeds actief in de landbouw. Op sociaal-cultureel gebied is hij heel actief en is nog steeds lid van chauwtaal en Ramayan samaadj.
Chanderwatie Bhageloe (77) had de zorg van de kinderen op haar genomen en hielp haar echtgenoot ook in de landbouw.

Uit dit huwelijk zijn er acht kinderen, vier zonen en vier dochters geboren. Dieptepunt in dit gezin is het heengaan van twee zonen op jonge leeftijd. Het echtpaar heeft zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.
Ramdhani bracht namens de president Desi Bouterse de felicitatie over aan het echtpaar Jageswar-Bhageloe. Ramdhani zegt dat deze groep van burgers als voorbeeld mag dienen voor de jonge generatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May