Wielerwedstrijden Para moeten belangstelling jeugd opwekken
11 Feb 2013, 23:00
foto


Beginnende wielrenners van het district Para, hebben zondag te Onverwacht meegedaan aan interne wielerwedstrijden die hun niveau moeten opkrikken. Het is de bedoeling dat de fietsers op niveau leren meedoen aan wedstrijden. Het gaat om het wielrenproject van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J), dat behalve op het Willebrod Axwijk Sportcentrum, ook in het district Para wordt uitgevoerd.

Deze activiteit moet leiden tot een grotere belangstelling van de jeugd voor deze tak van sport. De districtscommissaris van Para Jerry Miranda, heeft zijn volle medewerking verleend bij het in kaart brengen en afbakenen van het circuit te Onverwacht. De inzet van de politie en ambulancedienst van het district hebben ertoe bijgedragen, dat de wedstrijden op een verantwoorde wijze konden worden afgewerkt. De Surinaamse Wielren Unie (SWU) heeft wedstrijdmateriaal ter beschikking gesteld, zegt de voorlichting van S en J.

Kennismaken met wedstrijdelement
Dit project is een uitvloeisel van het project waarbij Cubaanse toptrainers worden ingezet om vooral landelijk talenten op te sporen. De Cubaan William Espinosa en een aantal Surinaamse deskundigen zijn hierbij betrokken. De trainingen zijn vorig jaar in september begonnen en de leiding vond de tijd rijp om in klein verband interne clubwedstrijden te houden.

De wielrenners hebben op aangename manier kennis gemaakt met het wedstrijdelement van het wielrennen, geeft de voorlichting van S en J aan. Er werden wedstrijden verreden in de BMX- en racefietsklasse voor verschillende leeftijden. Na evaluatie van het project zal het vervolgtraject voor de jonge talenten worden uitgezet. De volgende interne wedstrijden zullen eind februari worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May