Vishnudatt en Abdoel: Bestuur moet luisteren naar structuren
05 Feb 2013, 00:00
foto
Assembleeleden Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel.


Assembleeleden Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel (Nationale Democratische Partij/NDP) vinden dat het hoofdbestuur naar de structuren van de partij moet luisteren. Zij hebben het vertrouwen in coördinator Charles Pahlad opgezegd. Alle drie parlementariërs zijn gekozen in dit district. De roep van de structuren is om Rabin Parmessar te herstellen in de functie van coördinator.

Het hoofdbestuur van de NDP onder leiding van president Desi Bouterse vergadert dinsdagavond over deze kwestie. Bouterse riep zaterdag in Para op om de gelederen te sluiten. Hij vindt het erg dat er zo een animositeit heerst in Wanica, terwijl de partij hard moet werken om de vierde zetel binnen te halen. Vishnudatt en Abdoel zeggen aan Starnieuws dat zij drie weken geleden in een twee uren durend gesprek aan de partijvoorzitter hebben verteld wat de gevoelens zijn van de structuren. Tijdens dit gesprek zat ook bestuurslid Clairy Linger aan. "Wij hebben alles eerlijk verteld en gezegd wat er speelt", merkt Abdoel op.

Strijd in Wanica
"De strijd van de komende verkiezing gaat deze keer in Wanica worden beslecht. Tegenover VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi moeten wij een iemand plaatsen die de situatie aankan. Voor ons is Parmessar de persoon. Hij is geliefd bij de structuren en betrekt hen in alles", stellen Vishnudatt en Abdoel. Vishnudatt merkt op dat Parmessar ook een uitstraling heeft naar Saramacca, Commewijne en andere districten. De structuren weten ook niet waarom Parmessar is teruggefloten, terwijl hij op 30 juni op de massameeting op Leiding XI A voorgesteld is door de partijvoorzitter als de coördinator van het district.

"Ik kan me niet voorstellen dat een verkiezing ingegaan en gewonnen kan worden zonder naar de structuren te luisteren. Wij hebben altijd met de structuren gewerkt en ondersteun hen ten volle. Het belangrijkste is dat wij de harmonie in de partij behouden en dat schijnt een probleem te zijn met de huidige coördinator", stelt Abdoel. Hij vindt dat er een verzoening moet komen. Vishnudatt en Abdoel benadrukken dat het bij hen gaat om de belangen van de partij. De structuren kennen hun district en wanneer het vertrouwen massaal is opgezegd in de huidige coördinator moeten er besluiten worden genomen door de top van de partij. De assembleeleden wijzen er op dat een verkiezing winnen alleen mogelijk is als de structuren betrokken zijn en er moet als een team worden gewerkt. Ze rekenen op een wijs besluit van de leiding van de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May