AZP kampt weer met stroomstoring
04 Feb 2013, 16:30
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft weer te kampen met een stroomstoring. "Wij zijn nu overgeschakeld op onze back-up generator, die evenwel onvoldoende capaciteit heeft om het hele ziekenhuis van stroom te voorzien", deelt algemeen directeur Antoine Brahim mee in een circulaire aan het personeel.

Brahim zegt aan Starnieuws dat om vijf uur in de ochtend het ziekenhuis weer geconfronteerd werd met een nieuwe ondergrondse storing. Essentiële kabels die lopen van de trafo's naar de hoofdzekeringsinstallatie moeten vervangen worden. Samen met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is onmiddellijk een onderzoek ingezet naar de directe oorzaak van de storing.

"Wij zullen vandaag en wellicht ook morgen samen met de EBS druk bezig zijn om het probleem te verhelpen", zegt Brahim. Hij merkt op dat er intussen twee nieuwe generatoren zijn aangeschaft. Deze moeten nog geïnstalleerd worden. Met de back-up die er nu is, kan niet het gehele ziekenhuis voorzien worden van stroom. Brahim benadrukt dat er alles aan gedaan wordt om het elektriciteitsprobleem grondig op te lossen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May