Politieberichten
04 Feb 2013, 15:00
foto


Vrouw gewond bij aanrijding
Een voetgangster is zaterdagmorgen zwaargewond geraakt toen zij werd aangereden door een personenauto. De vrouw stond op het trottoir langs de Martin Luther Kingweg, dicht bij de Boschreitweg, op de bus te wachten. Een autobestuurder reed vanuit de Boschreitweg de Martin Luther Kingweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto op die weg. De autobestuurder op de Martin Luther Kingweg wist een botsing te voorkomen door uit te wijken. Door die manoeuvre reed hij de voetgangster op het trottoir aan. Zij liep een beenfractuur en andere verwondingen op.

Hangende het onderzoek zijn de rijbewijzen van de autobestuurders ingevorderd. De vrouw is tegen advies in van de arts, door haar familie uit het ziekenhuis gehaald en gebracht naar het binnenland om op traditionele wijze geholpen te worden. De zaak is in onderzoek bij de politie van bureau Livorno.

Man duikt met brandstof kanaal in
De politie van Livorno heeft zaterdagochtend tijdens surveillance aan de Tout Le Fautkanaalweg, een man aangehouden met een plastic emmer, die voor een groot deel gevuld was met dieselolie, in zijn bezit. De politieambtenaren hadden de man met de emmer zien lopen. Toen hij de agenten in het oog kreeg sprong hij met het voorwerp in het kanaal en zwom weg.

De agenten haalden hem met behulp van enkele burgers uit het water. Hij is aangehouden en de emmer met diesel is in beslag genomen. De emmer heeft een netto-inhoud van 20 liter. De man heeft verklaard dat hij het vat met inhoud onbeheerd langs de Tout le Faut kanaalweg heeft aangetroffen. De politievoorlichting geeft aan dat benadeelden of andere belanghebbenden contact kunnen maken met de politie van bureau Livorno.

Veroorzaker aanrijding aangehouden
De politie van Flora heeft de veroorzaker van de aanrijding, zaterdagavond omstreeks 23.00 uur op de kruising van de Licania- en de Fajadjanstraat, aangehouden. Gebleken is dat de benadeelde reed over de Licaniastraat, komende vanuit de Floralaan, gaande richting Fajadjanstraat. De 23-jarige veroorzaker G.D. verleende op voornoemd kruising geen voorrang. Na de aanrijding reed hij door; zijn bumper met nummerplaat was echter losgeslagen en bleef op de plek achter.
Het slachtoffer, dat lichte letsels opliep, is per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoedeisende Hulp en na medische behandeling heengezonden. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk.

Door getuigenverklaringen en de nummerplaat, werd de veroorzaker opgespoord. Hij werd echter niet thuis aangetroffen, maar meldde zich gistermiddag aan bij de politie. Deze man blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld, zegt de voorlichting van politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May