Gezondheid Hugo Chávez ‘verbetert’
04 Feb 2013, 13:00
foto


De gezondheid van de Venezolaanse president, Hugo Chávez, vertoont geleidelijke maar duidelijke vooruitgang, zeggen Venezolaanse autoriteiten. Chávez herstelt in Cuba van een kankeroperatie die hij in december onderging.

Parlementswoordvoerder Diosdado Cabello zei dat hij Chávez vrijdag heeft bezocht in het ziekenhuis, en dat de president zijn gezondheid "duidelijk aan het verbeteren is". Chávez is niet meer gezien of gehoord in het openbaar sinds hij bijna acht weken geleden is geopereerd. Er is niet bekendgemaakt aan welke vorm van kanker hij is geopereerd.

Het feit dat alle informatie over de gezondheid van de president wordt gegeven door zijn partijleden in plaats van het medische team dat belast is met zijn behandeling, heeft geleid tot speculatie in Venezuela en in het buitenland over de werkelijke toestand van Chávez.

De oppositie eist duidelijkheid over wie het land leidt, nu Chávez zijn eigen inauguratie voor een vierde presidentiële termijn op 10 januari heeft gemist. Het Venezolaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld Chávez op een later tijdstip kan worden beëdigd. Maar de oppositie stelt dat in de voortdurende afwezigheid van president Chávez, Cabello moet overnemen en binnen 30 dagen verkiezingen moet uitschrijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May