Bouw politiebureau Groningen begonnen
02 Feb 2013, 12:00
foto
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani legt de eerste steen voor de bouw van het nieuwe politiebureau in Saramacca.


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani heeft de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw politiebureau te Groningen in het district Saramacca. Het gebouw zal een lengte hebben van 25 meter, een breedte van 13,4 meter en komt in het verlengde van de oude politiepost te staan. In het nieuwe gebouw zullen verschillende afdelingen worden gehuisvest. Dit zegt Ramdhani aan Starnieuws.

De dc merkt op dat het nieuwe gebouw een verkeersunit krijgt, een unit voor huiselijk geweld, een vergaderzaal en een huis van bewaring voor meer dan dertig personen. “Ik ben erg blij met dit project, omdat de huidige politiepost heel klein is en het cellenhuis in een slechte staat verkeert. Met de bouw van dit gebouw zal de dienstverlening verbeterd worden”, benadrukt Ramdhani. Ook vindt hij het belangrijk dat er een afdeling van huiselijk geweld komt in het nieuwe gebouw, zodat aan de slachtoffers in het district ter plaatse hulp geboden kan worden. Op deze manier zal de drempel voor deze groep verlaagd worden.

De gewestelijke politiecommandant Tjanderdath Gopal en zijn manschappen zijn zeer ingenomen met dit project. Dit betekent dat zij niet meer in een krappe ruimte hun werkzaamheden hoeven uit te voeren. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Balwantghier en zullen ruim zes maanden duren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May