Moestadja belooft medewerking bij onderzoek naar massagraf
31 Jan 2013, 04:00
foto
Minister Soewarto Moestadja met het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie.


Het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) heeft met minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken (Biza), gesproken over het onderzoek te Mariënburg naar het massagraf van 1902. Het onderzoek zal gedaan worden door Ben Mitrasing, die van huis uit archeoloog is. Moestadja heeft de medewerking van Biza benadrukt. Hij deelde het bestuur mee, dat men bij knelpunten altijd bij hem mag aankloppen voor de nodige hulp.

Mitrasing, die secretaris was van de SHI, legt deze functie neer, zodat hij zich volledig kan richten op het archeologisch onderzoek. Ramesh Malahe zal op verzoek van het bestuur het secretariële werk op zich nemen.

Breed draagvlak
Voorzitter Shabier Ishaak van de SHI, is blij met de toezegging van de minister en zegt dat de organisatie met alle belangrijke actoren van gedachten zal wisselen over de activiteiten die binnenkort te Mariënburg zullen worden uitgevoerd. Zo zal het onderzoek een breed draagvlak krijgen.

Het bezoek aan de minister was tevens een kennismakingsbezoek. Het bestuur van de SHI bestaat uit Shabier Ishaak (voorzitter), Hassanmohamed Rahmat (penningmeester) en de commissarissen Roedrenath Jawalapersad en Marita Harpal. Ramesh Malahe zal het secretariële werk uitvoeren. Minister Moestadja werd tijdens het onderhoud bijgestaan door de onderdirecteur Algemeen Beheer, Gustaaf Samijadi, zegt de voorlichting van Biza in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May