Havenbeheer schenkt tillift aan Betheljada
30 Jan 2013, 22:00
foto
De tillift die stichting Betheljada heeft gekregen van NV Havenbeheer. Links directeur Zamora Pengel. In het midden minister Alice Amafo en naast haar Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer. (Foto: Raoul Lith)


Havenbeheer NV heeft een tillift ter waarde van US$ 11.000 geschonken aan Stichting Betheljada. Directeur Zamora Pengel van Huize Betheljada zegt aan Starnieuws dat door deze gift het leven van bewoners én verzorgers van de stichting zal vergemakkelijken. De zware en grotere kinderen konden moeilijk opgetild worden door het personeel. Het tehuis biedt opvang aan kinderen met een beperking.

Pengel deelt mee dat het tehuis 25 kinderen herbergt terwijl vijftien kinderen in het dagverblijf worden opgevangen. Er werken 39 vaste medewerkers onder wie zes oproepkrachten. “De lonen van het personeel is onze zwaarste last. Dit bedraagt ongeveer 70% van de totale onkosten. Het tehuis bestaat al 33 jaar. Wij zijn erg blij dat minister Alice Amafo van Sociale Zaken SRD 127.000 heeft opgebracht op de begroting. Wij krijgen een maandelijkse tegemoetkoming. Dit is een deel van het geld dat de bewoners ontvangen”, deelt Pengel mee.

Niet in de steek laten
Minister Amafo benadrukt dat het ministerie het opvangtehuis niet in de steek heeft gelaten. “Wij zijn ons ervan bewust dat er grote financiële problemen zijn. Wij hebben gekeken naar een integrale aanpak en hebben gemeend om meer aandacht te besteden”. De minister zegt dat de subsidie voor Huize Betheljada van SRD 80.000 opgevoerd is naar SRD 127.000.

Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer, vertelt dat deze geste gedaan is namens de vennootschap die 41 jaar bestaat. De Nieuwe Haven is voor de tweede keer achter elkaar uitgeroepen tot de beste Multi Purpose Terminal van het Caribische Gebied.. “Wij hebben als bedrijf een bepaalde rol te vervullen en dan geven wij iets terug aan de gemeenschap. Wij hebben besloten om deze keer de kinderen met een beperking te gedenken. Vandaar deze schenking”, legt Talea uit.
Alexander Gesser, voorzitter van de raad van commissarissen van NV Havenbeheer, merkt op dat mensen met een beperking het drie dubbel zo moeilijk hebben. “De werkers zouden een betere beloning moeten krijgen voor het goede werk dat ze doen. De overheid mag nog meer haar best doen om deze mensen beter te belonen”, merkt Gesser op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May