Overheidsvoorlichters krijgen intensieve radiotraining
30 Jan 2013, 00:00
foto
Trainer Rachel Koningsbloem-Pinas geeft tijdens de sessie Radio in Theorie uitleg aan een van de werkgroepen. (Foto: NVD/Donovan Nasio)


Zestig voorlichtingsmedewerkers van de overheid volgen een week lang een radiotraining. Daniella Tauwnaar, coördinator van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD), zegt aan Starnieuws dat de overheid vindt dat er beter gecommuniceerd moet worden met de samenleving via verschillende communicatiekanalen. De overheidsdiensten maken nog te weinig radioprogramma's. Daarom worden de medewerkers intensief getraind door ervaren mediawerkers.

Tauwnaar zegt dat het uitgangspunt van de workshop is dat overheidsvoorlichters van ervaren mediawerkers kennis en vaardigheden krijgen aangereikt die ze meteen kunnen toepassen in de praktijk. Er is geen meester-leerling situatie; op gelijkwaardig niveau en interactief worden ervaringen gedeeld. Het mooie van deze werkwijze is dat de voorlichters niet alleen van de trainer leren, maar ook van elkaar", stelt Tauwnaar.

Professionaliseren overheidscommunicatie
De deelnemers mochten aangeven op welke onderdelen zij willen worden getraind. Ze mochten ook zelf de onderdelen van de workshop (onderdelen) bepalen. Het professionaliseren van de overheidscommunicatie behoort tot één van de taakstellingen van de NVD. Er zijn al diverse cursussen verzorgd om overheidscommunicatie te professionaliseren'. Ook medewerkers van de Burger Informatie Centra van verschillende districten participeren in de workshops. Zij verzorgen de lokale informatievoorziening vanuit de overheid.

De trainingen worden verzorgd door Harmen Boerboom, Rachel Koningsbloem-Pinas, Rosita Leeflang en Jef Kramer. Vrijdag wordt de cursus afgesloten met een certificaatuitreiking. Er volgt een tweede ronde waarbij er weer vijftig tot zestig voorlichters uit stad, district en binnenland zullen meedoen.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May