Brandweer Nickerie maakt lange werkdag
29 Jan 2013, 11:00
foto


Brandweerlieden waren vanmorgen nog bezig met het overpompen van de lading van de tanktruck die gistermiddag aan de Gemaalweg in het district Nickerie over de kop ging. De brandweer moest eerst nagaan om welke lading het ging.

Uit de documenten van de tanktruck is gebleken dat er stookolie werd vervoerd. Hoofd brandmeester 1ste klasse Arnold Martodidjojo zegt aan Starnieuws dat het gaat om 20.000 liter stookolie, die bestemd was voor de EBS-centrale in de Clarapolder. De lading kwam van servicestation Mahespalsingh.

De rode jongens hebben gisteren direct nadat zij op de plek arriveerden, alle veiligheidsmaatregelen getroffen. De mensen van de omgeving moesten zich op ongeveer 300 meter van de omgekantelde truck houden. Er is nagegaan bij welke temperatuur stookolie vlam vat. Nadat bekend was dat stookolie bij 110°C vlam kon vatten, zijn de brandweerlieden begonnen met het overpompen van de brandstof.

De lading van de omgekantelde tanktruck is overgepompt in een andere tankwagen, vertelt Martodidjojo. Volgens hem is de spil minimaal geweest en waren de manschappen vanmorgen nog bezig met het overpompen. Ze moeten er ook op toezien dat de werkzaamheden veilig en goed verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May