Feroz Nazir, nieuwe voorzitter Madjlies Moesliemien Suriname
28 Jan 2013, 03:30
foto
Hadji Feroz Nazir, de nieuwe voorzitter van de Madjlies Moesliemien Suriname.


Hadji Feroz Nazir is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Madjlies Moesliemien Suriname (MMS), het Verbond van Islamitische Organisatie. Zes islamitische verenigingen zijn aangesloten bij deze overkoepelende organisatie. De MMS vertegenwoordigt 150 moskee-afdelingen, verspreid over het hele land.

Nazir die afkomstig is van de Surinaamse Moesliem Federatie (SMF) zegt aan Starnieuws dat het om een wisselend voorzitterschap gaat, waarbij de verschillende organisaties aan bod komen om leiding te geven. Het vorige bestuur werd geleid door hadji Legiman Ronodimedjo (Persarekatan Jamaah Islamiya Suriname; PJIS). Hij is ook lid van dit nieuwe bestuur.

Goede samenwerking voortzetten
Naast Nazir wordt het dagelijks bestuur verder uitgemaakt door Anwar Lall Mohamed van de Surinaamse Islamitische Vereniging; SIO is secretaris en Ustad Erwin Doerachman van de Stichting Islamitische Gemeenten in Suriname; SIS is de penningmeester. De overige leden zijn Ronodimedjo, Hadji John Waridie (Syarikat Islam Assafi’iyah Islam; SIA) en Soeradi Moerawi (Federatie van Islamitische Gemeenten in Suriname; FIGS).

De MMS, werd in 1973 opgericht om te dienen als een forum voor het bespreken en behartigen van gemeenschappelijke belangen van de Islam in het algemeen, en van de Islamitische organisaties en belijders van de Islam in het bijzonder, zegt de organisatie. De MMS is al jaren actief in de Inter Religieuze Raad in Suriname (IRIS) en neemt deel aan alle nationale religieuze activiteiten. De MMS heeft een goede samenwerking met opeenvolgende regeringen en wenst deze voort te zetten om op basis van wederzijds respect bij te dragen aan verdere vrede, harmonie en vooruitgang van het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May