Ravenberg: SRS zelfs zonder antenne te ontvangen
28 Jan 2013, 07:00
foto
Guno Ravenberg, lid van het management team van de SRS, in de studio met de nieuwe apparatuur.


De Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) heeft nooit zo helder geklonken als nu. Zelfs als je radio geen antenne heeft, kan je 96.3 nog goed horen, zegt Guno Ravenberg, lid van het management team aan Starnieuws. De SRS is begonnen met proefdraaien met de nieuwe antenne en zender. Vrijdag is de officiële ingebruikname.

Ravenberg zegt dat veel mensen enthousiast gebeld hebben om door te geven dat de ontvangst aanmerkelijk is verbeterd. "Wij waren goed te ontvangen in een straal van 22 kilometer vanuit de studio aan de Jaques van Eerstraat. Nu zijn we nog helder te horen op een afstand van meer dan 80 kilometer", legt Ravenberg trots uit.

Informatie prioriteit
De ontvangst in Commewijne en Para is nu ook goed. In Coronie en Marowijne was de SRS reeds goed te horen door de glasvezelkabel. Ravenberg zegt dat het in de bedoeling ligt om een steunzender te plaatsen in Wageningen. "Dan zijn we ook prima te ontvangen in Nickerie". De zender die nu is vervangen komt op de Brownsberg. Daardoor zullen ook de bewoners van Brokopondo en Sipaliwini kunnen afstemmen op de SRS.

Ravenberg merkt op dat voor de SRS als staatszender het heel belangrijk is om de samenleving van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Nu de nieuwe mast er staat en de apparatuur vernieuwd is, zal met nog meer inzet gewerkt worden, stelt de manager die belast is met de leiding van de omroep. Hij zegt dat de verbeteringen al duidelijk te merken zijn.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May