Raffinaderij Rosebel weer volop in productie
27 Jan 2013, 15:00
foto
Sharmila Jadnanansing, Director Legal & Corporate Affairs.


De mill (raffinaderij) van Rosebel Gold Mines is sinds vrijdag weer in productie. Het is gelukt de Semi-Autogenous Grinding (SAG) elektrische motor die defect was, te herstellen. Sharmila Jadnanansing, Director Legal & Corporate Affairs, zegt aan Starnieuws dat de buitenlandse expert die is ingevlogen, samen met het personeel dag en nacht heeft gewerkt om de motor te repareren.

Voor het verrichten van diverse onderhoudswerkzaamheden werd de mill op 18 januari buiten bedrijf gesteld. Verwacht werd dat na twaalf uur de productie hervat zou kunnen worden. De poging om de raffinagewerkzaamheden te hervatten mislukte omdat er een probleem werd geconstateerd aan de motor.

Jadnanansing zegt dat de motor nu weer op volle toeren draait. Dit is een enorme opluchting voor het bedrijf. Om zo een motor, die integraal deel uitmaakt van het raffinageproces te vervangen, zou maanden duren. Jadnanansing merkt op dat het productieverlies zal worden ingehaald, maar er was ook een voorsprong op de geplande goudproductie voor deze maand. De mill heeft een week stilgelegen, zes dagen langer dan gepland.

"Ik maak van deze gelegenheid gebruik om de medewerkers van mill, buitenlandse experts en alle anderen die hebben bijgedragen aan de weder in bedrijfstelling van de SAG Mill te bedanken voor getoonde leiderschap, deskundigheid, motivatie, en het uitvoeren van het onderhoud met inachtneming van ons zero harm beleid", zegt Jadnanansing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May