Inter Moengo Tapu overklast Transvaal met 4-2
26 Jan 2013, 18:23
Een spelmoment uit de wedstrijd Inter Moengo Tapu en Transvaal in het Ronny Brunswijk stadion in Moengo.

De spits Giovanni Waal heeft voor zijn club Inter Moengo Tapu de basis gelegd voor de overwinning op Transvaal. In het zonovergoten Ronny Brunswijk stadion in Moengo werd zaterdagmiddag de hoofdklasse wedstrijd in een goede sfeer afgewerkt. In eigen huis heeft Inter Moengo Tapu de ploeg van Transvaal met 4-2 gewonnen. Deze club staat aan de top van de hoofdklasse.

Waal scoorde in de eerste helft in vier minuten twee doelpunten. Dit was tevens ook de ruststand. Na tien minuten spelen in de tweede helft, bracht Claudio Pinas de stand op 3-0. Dit was ook het sein voor clubeigenaar Ronnie Brunswijk om van de reservebank naar het veld te stappen. Hij kwam in de plaats van Emilio Limon. Het vierde doelpunt kwam van Joël Jaja in de 13e minuut.

In de 38ste minuut van de tweede helft wist Dimitri Apai het doel van de Moengonezen te vinden. Hij bracht de stand op 1-4. Ineens bleek Transvaal wakker te zijn geschud. Vier minuten later knalde Jerney Faerber de bal in het doel en bracht de achterstand op 2-4. De overall beter spelende Inter Moengo Tapu won uiteindelijk de wedstrijd met 4-2.

De wedstrijd werd geleid door arbiter Luciën Heerenveen. Hij werd bijgestaan door Cedric Glorie en Earl Banjo. Heerenveen deelde drie gele kaarten uit aan Inter Moengo Tapu en twee aan Transvaal. De arbiter die de wedstrijd goed onder controle had, blies het laatste fluitsignaal om 18:20 uur.