Doekhie: 'Nieuws coverage' Nickerie zal centraal gebeuren
26 Jan 2013, 08:20
foto
Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP)


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) kondigt aan dat eind februari in het district Nickerie het nieuws van alle ministeries en parastatale instellingen centraal zal plaatsvinden. Er is reeds apparatuur besteld en komende week wordt een locatie aangewezen voor het gebouw waar deze dienst zal worden gevestigd.

Doekhie zei vrijdag bij de opening van de KNO-poli van het L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie dat sommige verslaggevers iets hebben aan hun oren. Zij schrijven heel andere dingen dan die gezegd worden. Dit doen zij volgens hem omdat ze enge belangen behartigen. "Of zij krijgen opdrachten om bepaalde dingen te schrijven. Of ze behoren misschien tot een andere politieke partij". Doekhie adviseerde de journalisten om mee te doen met de cursus 'van verslaggever tot journalist' die in Paramaribo gaande is. Hij doelde op de trainingsweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten.

Het assembleelid deelde mee dat alle overheidsinstellingen de ruimte zullen krijgen om hun beleid toe te lichten via de 'nieuws coverage' die zal komen. "Het volk zal transparant nieuws krijgen", merkte hij op. Binnen vier weken moet het gebouw ingericht zijn. Er komt ook een afdeling van het ministerie van Ruimtelijk Ordening, Grond- en Bosbeheer op de begane grond, terwijl het mediagedeelte op de bovenverdieping zal worden gevestigd. De voorlichters op de ministeries mogen hun werk blijven doen, maar de 'nieuws coverage' zal centraal plaatsvinden, benadrukte de volksvertegenwoordiger.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May