Para wil grotere bevolkingsparticipatie hoorzittingen
26 Jan 2013, 03:00
foto
De districtsleiding in vergadering met het dorpsbestuur van Pikien Saron. (Foto: BIC Para)


Niet de dorpsbewoners moeten naar de bestuurscentra voor hoorzittingen, maar de lokale vertegenwoordigers moeten naar de dorpen. Dat vindt Jerry Miranda, districtscommissaris van Para. Hij legt uit dat hierdoor de burgerparticipatie veel beter gestalte zal krijgen omdat meer mensen zullen participeren.

In de eerste week van februari beginnen de hoorzittingen in Para. De bevolking moet met voorstellen komen over het districtsplan 2014. Ook de begrotingen maken hier deel van uit. Vooruitlopend op de hoorzittingen heeft de leiding van het commissariaat een traject uitgezet om werkbezoeken te brengen aan de ver gelegen Inheemse dorpen. Dit is nodig om de besturen voor te bereiden op de zittingen, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De leiding van Para heeft intussen vergaderd met de Inheemse dorpen Matta, Pikien Saron, Bigi Poika, Hollandse kamp en Cabenda dorp. Miranda zegt dat er bij deze bezoeken projecten besproken zijn die binnenkort worden uitgevoerd door de overheid. Het gaat om infrastructurele werken, watervoorziening en elektrificatie. Aan de dorpsbesturen is uitleg gegeven over de nieuwe aanpak van hoorzittingen in Para om de bevolkingsparticipatie op te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May