EBS heeft afspraken Staatsolie over terrein Saramaccastraat
26 Jan 2013, 04:30
foto
EBS is bezig met heien van palen aan de Saramaccastraat voor de bouw van de nieuwe elektriciteitscentrale. (Foto: Raoul Lith)


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft afspraken gemaakt met Staatsolie over het terrein aan de Saramaccastraat waar de nieuwe elektriciteitscentrale wordt gebouwd. Dit zegt directeur Kenneth Vaseur aan Starnieuws. Deze afspraken zijn volgens hem gemaakt ten overstaan van de regering.

Vaseur zegt dat het belangrijkste is dat de energievoorziening wordt veiliggesteld. Het oud-terrein van de BEM behoort toe aan Staatsolie. Hierover is er veel heisa geweest. Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) heeft over deze kwestie vragen gesteld in De Nationale Assemblee. Hij wil van de regering weten wat de status is van dit terrein.

Het assembleelid merkte op dat er diverse zaken spelen rond gronduitgifte waar er geen duidelijkheid over is. Hij noemde ook het terrein waar Pertjajah Luhur een partijgebouw heeft opgezet. Dit terrein wordt geclaimd door NV Havenbeheer. Deze zaak is bij de rechter. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, én Havenbeheer vinden beide dat ze de rechtmatige eigenaar zijn. De zaak is bij de rechter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May