SCVU in beide kampioenswedstrijden
25 Jan 2013, 14:00

SCVU maakt zowel in de dames hoofdklasse als in de heren hoofdklasse kans op de kampioensbeker in het Hesdy van Wilgen Basketbal Beker Toernooi. De finalewedstrijden worden zondag gespeeld.

Bij de dames hoofdklasse spelen Yellow Birds en SCVU in de finale, terwijl bij de heren SCVU het opneemt tegen De Schakel. Zowel bij de dames als de heren speelt CLD om de derde of vierde plaats. Bij de dames is de Arend de tegenstander, terwijl bij de heren dat Yellow Birds is.

SCVU en CLD zijn gisteren tegen elkaar uitgekomen. SCVU ging de rust in met 34 punten en CLD met 21. De eindstand was in het voordeel van SCVU 77 – 66. De topscorer bij de winnende ploeg was Dwight Cabenda met 20 punten, terwijl Jay Aikman 19 punten voor de CLD wist te vergaren.

Bij de wedstrijd De Schakel en Yellow Birds die ook gisteren is gespeeld, was de eindstand 73 voor De Schakel. Yellow Birds eindigde met 57. Topscorer Stefano Eudoxie van De Schakel was goed voor 21 punten en zijn tegenspeler Romero Linger scoorde 17 punten, goed voor topscorer van zijn ploeg. De Schakel had voor de rust al een ruime voorsprong van 41 en ging Yellow Birds de rust in met 28.

Het Hesdy van Wilgen Basketbal Beker Toernooi is op 21 november vorig jaar gestart en wordt zondag afgesloten.