Hooghart vraagt hulp Belfort voor vuurwapenvergunning
25 Jan 2013, 06:00
foto


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), vindt dat hij te lang wacht op het krijgen van zijn vuurwapenvergunning. In een brief aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie schrijft Hooghart dat hij een verwoed jager is en vanaf 1998 een aanvraag heeft ingediend voor een jachtgeweer kaliber 12 “aangezien de kaliber 16 uit de mode raakte.”

Hij zou van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben om een aanvraag voor een vuistvuurwapen in te dienen. Volgens Hooghart had de vorige minister hem beloofd hem via het instituut BAVP (Buitengewoon Agent van Politie) een vuurwapen ter beschikking te stellen. “Ook de invulling daartoe is uitgebleven. Heer minister, na deze kreet hoopt hij (Hooghart) enige aandacht betreffende het onderhavige te verkrijgen, zodanig dat hij alsnog de beschikking over het aangevraagde krijgt.”

Hooghart wil als burger van dit land op de hoogte worden gesteld waaraan een burger meer moet voldoen om evenals “anderen die misschien niet eens de Surinaamse nationaliteit bezitten aan een vergunning te komen.” Hij heeft een beroep op de minister gedaan op vanuit de statistieken na te gaan wie de uiteindelijke bezitters van vuurwapens zijn in dit land. “Het lijkt zinvol te werken aan de openbaring van zulke zaken, waardoor mogelijke manipulatie kunnen worden teruggedrongen,” schrijft Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May