Mensenrechtencommissie stelt vragen over genderbeleid
24 Jan 2013, 20:00
foto
Een delegatie van de Inter-Amerikaanse commissie voor de rechten van de Mens, is op bezoek bij minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken.


Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft met een delegatie van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens gesproken over het genderbeleid van Suriname. Het genderbeleid valt onder de verantwoordelijkheid van Biza en in de afgelopen periode is hard gewerkt aan het ontwikkelen hiervan. Er zijn op dit gebied heel wat activiteiten gepland, zegt de voorlichting van het ministerie.

Gender is een cross cutting issue en betreft dus verschillende invalshoeken en werkgebieden. De delegatie heeft de minister vragen gesteld over arbeid, volksgezondheid en de vertegenwoordiging van vrouwen in de regering en het parlement. Moestadja is breedvoerig ingegaan op deze vragen, geeft Biza aan.

De commissie werd geleid door Tracey Robinson, verantwoordelijk voor vrouwenrechten en Dina Sheldon die belast is met de rechten van de Inheemsen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May