Girjasing: Ik lig niet wakker van de IDOS-peiling
24 Jan 2013, 02:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Het assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP/NF) zegt aan Starnieuws dat hij niet wakker ligt van de IDOS-peiling in het district Commewijne. Bij dit onderzoek heeft de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) het laagst gescoord, 2.2%. Dit betekent dat de VHP haar ene zetel in het district niet meer heeft. De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft 45.5% gescoord, goed voor drie zetels. Girjasing betwijfelt deze resultaten.

De parlementariër beweert dat de IDOS-peiling door velen in twijfel wordt getrokken. “Velen hebben zich bij ons aangesloten. De grootste man van Commewijne met 1800 stemmen, de arts Mohan, is van de BVD overgekomen naar de VHP. Zovele andere personen hebben zich bij ons aangesloten. Wij groeien met de dag. Hoe kan het dan zo zijn dat wij geen zetel halen? Wil dit dan zeggen dat de gemeenschap het corruptief beleid goedvindt? Ik denk dat de NDP een bepaalde stemming hiermee wil kweken. Hoe kan het zo zijn dat geen enkele andere partij, nergens, goed scoort”, merkt Girjasing op.

Zoveel problemen
Het assembleelid stelt verder dat Commewijne met veel problemen kampt. Velen hebben geen drinkwater, de criminaliteit stijgt, erven lopen onder en zelfs de dam die gebouwd moest worden, is stopgezet. Girjasing is ervan overtuigd dat de VHP aan het groeien is. Hij kiest voor de ingeslagen weg. Hij benadrukt dat de IDOS-peilingen de moeite niet waard zijn. “Met veel moeite heeft de NDP met de ondersteuning van de KTPI een zetel kunnen bemachtigen in Commewijne bij de afgelopen verkiezingen. Hoe kan de NDP dan nu ineens, terwijl er niks wordt gedaan aan ontwikkeling van het district, drie zetels hebben? Iets klopt niet. Of de vragen waren onduidelijk of de geïnterviewden hebben verkeerd geantwoord of er speelt zich iets anders hier af”, vindt Girjasing.

Van de vier zetels in het district Commewijne zouden drie naar de NDP gaan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De vierde zetel 'zweeft' nog. Dit blijkt uit de opiniepeiling die IDOS in december hield in Commewijne. Pertjajah Luhur scoorde 8.8% en zou ook haar twee zetels kwijtraken.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May