DSB viert 148ste verjaardag met hapje en drankje
19 Jan 2013, 18:37
foto
De jarige DSB Bank. (Foto: Edward Troon)


De Surinaamsche Bank (DSB) bestaat vandaag 148 jaar. Aan de buitenkant van het hoofdkantoor is daar niets van te merken. Geen spandoek of banner met ‘Happy Birthday DSB’ of zoiets. Het ziet eruit als een gewone zaterdag. In de bank is het wel anders dan een ‘gewone’ zaterdag. De bankzaken worden gedaan tussen lichtgroene en zilveren ballonnen en de bankmedewerker zegt: “neemt u bij het weggaan een hapje en een drankje, we zijn vandaag 148 jaar oud”.

Henri Henar, chief commercial officer van DSB, zegt aan Starnieuws dat de bank zijn verjaardag viert zoals elke Surinamer dat doet. “Ik hoef je niet specifiek te hebben uitgenodigd, maar als je bij me binnenkomt, ga je merken dat ik jarig ben. We hebben een paar ballonnetjes opgehangen en iedereen die binnenkomt krijgt een drankje en een taartje aangeboden. Dat is een veryari oso! Zo voelen we ons ook vandaag op onze 148ste jaardag.”

Vertrouwen belangrijk
Diana Hijlaard, section head customer desk, heeft bij het opengaan van het hoofdkantoor de toen aanwezige klanten over de verjaardag verteld en de vrije consumptie. Hijlaard vertelt glunderend over de enthousiaste reacties en dat de klanten het een fantastisch gebaar van de bank vinden. “Op deze zaterdag hebben we aardig wat klanten gehad. We hebben extra gebak moeten aanrukken. Ook de medewerkers zijn in een geweldige feeststemming. Na het werk is het ‘chillen’ en feestvieren met het bekende hapje en drankje. We zijn tot half acht open in de Hermitage Mall en daar worden de klanten ook verwend. Het is dus echt een veryari oso de hele dag door.”

Henar vindt dat de bank een goede Surinaamse traditie navolgt om je verjaardag te herdenken en te gedenken. “Als bank willen wij dankbaarheid tonen aan onze klanten en de samenleving. Danken voor het vertrouwen dat de samenleving in ons al die jaren heeft gesteld. We beseffen het elke dag opnieuw dat zonder het vertrouwen wij niet zouden kunnen. Over twee jaren zijn wij 150 jaar. De bank is nu al een jaar bezig deze ‘bigi yari’ voor te bereiden. De hele samenleving zal het merken en meer dan dit tipje van de sluier kan ik niet oplichten”, zegt de DSB topper lachend.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May