Operatie Afdeling AZP behandelt voorlopig alleen spoedgevallen
19 Jan 2013, 06:00
foto


De Operatie Afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) behandelt voorlopig alleen spoedeisende gevallen. De specialisten van het ziekenhuis hebben een brief ontvangen van medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa waarin wordt meegedeeld dat door ziekte van zeventien medewerkers de afdeling gesloten is.

Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat het gaat om griepgevallen. "Het gaat nu iets beter. Een deel van de mensen is intussen weer beter. Nu zijn twaalf medewerkers nog ziek. Wij verwachten dat tegen maandag de afdeling gedeeltelijk weer kan draaien. Spoedgevallen worden normaal behandeld", zegt Brahim.

De topper van het AZP merkt op dat wanneer medewerkers die griep hebben ingezet zouden worden in de Operatie Kamer, zij op hun beurt ook patiënten kunnen besmetten. Brahim verwacht dat de komende week de situatie weer zal zijn genormaliseerd. Volgens Brahim heerst er geen griepepidemie, want het Bureau Openbare Gezondheidszorg heeft geen mededeling hierover gedaan. Enkele weken geleden hadden ook veel mensen last van diarree en overgeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May