Commissie 'gouddeals' heeft minister NH nog niet gesproken
18 Jan 2013, 15:00
foto


De commissie van rapporteurs die de 'gouddeals' voorbereidt voor de openbare behandeling in De Nationale Assemblee, heeft minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen nog niet kunnen spreken. Er was maandag ook geen vervanger van de minister bij de bespreking met de commissie.

Starnieuws verneemt dat de bewindsman naar de waterconferentie is gegaan in Abu Dabi, die gisteren werd afgesloten. Hij blijft enkele dagen nog in het buitenland en keert de 26ste weer terug. Toen het schema opgemaakt werd voor de 'hearings' was de commissie niet op de hoogte van dat Hok niet in het land was.

De commissie onder leiding van Rabin Parmessar hoort diverse organisaties aan over de gouddeals. De commissie gaat grondig te werk en betrekt diverse deskundigen en belanghebbenden bij het onderzoek. De commissie zal ook met aanbevelingen komen over de deals.

Tot 1 februari zal de assembleecommissie zich bezighouden met de hearings, waarbij op 26 januari een bezoek gebracht zal worden aan Brokopondocentrum. Daar zal met de lokale gemeenschap, traditioneel gezag, hout- en goudconcessionarissen en de onderhandelingsteams worden gesproken. Deze ronde wordt afgesloten met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de onderhandelingsteams.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May