Brunings wacht beslissing president af over SLM
18 Jan 2013, 13:00
foto
Gerard Brunings


Gerard Brunings, president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zegt dat hij de beslissing van president Desi Bouterse afwacht over het opzeggen van het vertrouwen in hem door vier leden van de raad van commissarissen. "Ik behartig het regeringsbeleid over de luchtvaartsector. Het beleid van de SLM wordt bepaald door de aandeelhouder", benadrukt Brunings tegenover Starnieuws.

Brunings is ook adviseur van de president belast met de reorganisatie van de luchtvaartsector. Hij zegt dat de regering een 'open sky-policy' voorstaat. Er worden met diverse luchtvaartmaatschappijen onderhandelingen gevoerd. "De SLM moet hierin meegaan, want wij gaan niet voor monopolie van een bedrijf", zegt Brunings.

Op oudjaar heeft Brunings harde noten gekraakt over de situatie bij de SLM. Hij merkte op dat het bedrijf niet zo goed zou presteren als de directie doet voorkomen. De kritiek die Brunings uitte, is hem niet in dank afgenomen door diverse rvc-leden. Brunings zegt dat het beleid van de SLM door de aandeelhouder wordt bepaald. "Als de aandeelhouder vindt dat ik de belangen niet goed behartig, dan maak ik plaats", stelt Brunings.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May